Πως θα καλλιεργήσω άγριο Γκίνσενγκ

Έχουμε γράψει για το Γκίνσενγκ τι κάνει πως το πίνουμε πως ξεχωρίζουμε το άγριο από το καλλιεργήσιμο και τώρα θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να καλλιεργήσουμε άγριο Γκίνσενγκ. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι πιθανόν χρειάζετε άδεια αν και όταν φτάσει η ώρα του αγοραστή αυτός δεν θα κοιτάξει αν έχεις άδεια αλλά αν είναι πραγματικά άγριο. Σαν καλλιέργεια είναι εξαιρετικά κερδοφόρα, μια μικρή καλλιέργεια των 100 σπόρων θα σου δώσει 200.000ε στην χειρότερη τιμή αν έχεις επιτυχία 100%. 20.000ε για κάθε 10% επιτυχημένης καλλιέργειας δηλαδή στην χαμηλότερη τιμή. Το ξανά λέω για τελευταία φορά αν η καλλιέργεια σου είναι άγρια. Πάμε να δούμε πως θα το κάνουμε. Η καλύτερα θα σου πω πως θα το έκανα εγώ και γιατί, και εσύ θα το προσαρμόσεις στα μέτρα σου.

Το πρώτο που θα έκανα είναι να ψάξω για σπόρους στο e bay . Com θα άρχιζα από τα φτηνότερα στα ακριβότερα όπως κάνω εδω 
Μετά θα σημείωνα ότι υπάρχει από γνήσιους σπόρους, σε καμία περίπτωση μεταλλαγμένους γιατί χάνει όλο το νόημα η πράξη. Από αυτά που θα έβρισκα θα διάλεγα τους 20 πιστοποιημένους που μου γεμίζουν το μάτι και θα ζητούσα αν μπορούν με κάποιο τρόπο να δήξουν ότι οι σπόροι δεν είναι μεταλλαγμένοι. Συνήθως στέλνουν φωτογραφία του φυτού που τους μαζεύουν. Και από τους 20 θα διάλεγα τους 10. θα έπαιρνα από όλους για να είμαι σίγουρος. 100 σπόρους από τον κάθε έναν και θα ανέβαινα στο βουνό 10 μέρες πριν τελειώσει το φθινόπωρο.

Τα υλικά για την καλλιέργεια άγριου Γκίνσενγκ 


Θα ανέβαινα στο βουνό παίρνοντας μαζί μου τους 100 από τους 1000 σπόρους. Μερικές χούφτες στάχτης από ξυλοσομπα η τζάκι σε μια σακούλα. Ένα μεγάλο κατσαβίδι, όσο πιο μακρύ τόσο πιο καλό... Και ένα GPS.

Το κατάλληλο κλίμα για καλλιέργεια άγριου Γκίνσενγκ

Θα έψαχνα για τρία δέντρα που έχουμε στην Ελλάδα και ζουν στο περιβάλλον που ζει και το γκίνσενγκ. Οξιά, καρυδιά, βελανιδιά τότε θα ήξερα ότι είχα το 1/3 από αυτά που μου ζητά το φυτό. Μετά θα κοιτούσα το έδαφος να είναι αργιλώδη. Δεν είναι κάτι τρομερό απλά αργιλώδη κάνε μια αναζήτηση στις εικόνες του google. Έτσι θα ξέρω ότι το φυτό έχει τα 2/3 από αυτά που χρειάζεται. Τώρα μας μένει το νερό και είναι φθινόπωρο που το χώμα έχει παντού υγρασία πως θα καταλάβουμε που υπάρχει περισσότερη υγρασία? Από το βρύο στα δέντρα !!! Είναι μια πρασινάδα που πιάνουν οι κορμοί των δέντρων όπου υπάρχει περισσότερη πρασινάδα στους κορμούς είναι καλύτερα. Και έχω όσα χρειάζεται το φυτό μου να μεγαλώσει, αλλά μιλάμε για ένα πανάκριβο βότανο και υπάρχουν κυνηγοί που ζουν από αυτό. Για αυτό πρέπει να το κρύψουμε στο άβατο του δάσους. Έτσι κ αλλιώς διαλέγουμε σκιά για να το φυτέψουμε αλλά θα πρέπει να είναι και δύσβατο μέρος να έχει γύρο του άγριους θάμνους ώστε να ξέρεις ότι δεν θα το βρουν εύκολα. Και εκεί το φυτεύεις και βάζεις σημάδι με το GPS για το που βρίσκεται γιατί θα κάνεις 8 χρόνια να γυρίσεις να το μαζέψεις

Πως γίνεται η καλλιέργεια άγριου Γκίνσενγκ


Πρώτα ελέγχουμε το έδαφος με το κατσαβίδι. Θέλουμε να σιγουρευτούμε χωρίς να σκάψουμε ότι δεν θα συναντήσει κάποια πέτρα η κάτι άλλο η ρίζα του φυτού. Οπότε κάνουμε ένα κύκλο με τρύπες καρφώνοντας το κατσαβίδι στο χώμα. Αφού δούμε ότι το έδαφος είναι εντάξει σκάβουμε μια τρύπα 3 - 4 εκατοστά και βάζουμε μέσα δυο σπόρους. Κλίνουμε την μισή τρύπα με χώμα και την άλλη μισή με στάχτη. Έτσι θα ρυθμίσουμε το ph του εδάφους. Αφήνουμε μια απόσταση 30 - 40 εκατοστών ( ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο, πρέπει να διατηρηθεί το ph για αρκετά χρόνια μέχρι να διαμορφωθεί ) και κάνουμε την ίδια διαδικασία για να βάλουμε ακόμα δυο σπόρους. Και αφού φυτέψουμε και τους 100 ρίχνουμε πάνω από τις τρύπες φύλλα, εγώ θα έμπαινα στην διαδικασία να τα ψιλοκόψω.

Πιθανότητες καλλιέργειας άγριου Γκίνσενγκ


Την επόμενη μέρα θα έκανα το ίδιο αλλά ψάχνοντας άλλη τοποθεσία. Και θα συνέχιζα να το κάνω μέχρι να βάλω τους σπόρους μου σε 10 διαφορετικές μεριές. Που θα είχα αποθηκεύσει σαν ημερομηνία και σαν τοποθεσία. Τον επόμενο χρόνο πάλη το ίδιο μέχρι και τον όγδοο που θα άρχιζα να το μαζεύω και μετά θα συνέχιζα με δικούς μου σπόρους στο έδαφος που έχω χρησιμοποιήσει. Έτσι θα είχα πολλές περισσότερες πιθανότητες να βγάλω άγριο Γκίνσενγκ. Είναι μια καλλιέργεια με πολλά χρήματα αλλά θέλει υπομονή, επιμονή και στρατηγική. Αν ήταν εύκολο δεν θα ήταν και αυτή η τιμή του

Καλλιέργεια γκίνσενγκ


Διαβάζοντας αυτά που είπαμε ξέρεις πως θα το καλλιεργήσεις και στο σπίτι σου. Πρέπει να του προσέχεις το χώμα να είναι πάντα υγρό αλλά όχι λασπωμένο θέλει να του ρίχνεις μια κουταλιά στάχτη τον χρόνο, γιατί το χώμα της γλάστρας κατά κάποιο τρόπο είναι νεκρό. Και το μεγαλώνεις σταδιακά αλλά δεν έχει ούτε την διατροφική ούτε χρηματική άξια που έχει το άγριο.

Πως ξεχωρίζω αν το γκίνσενγκ είναι άγριο


Όταν με το καλό φτάσεις στο σημείο να πουλήσεις τα φυτά σου θα τα βάλεις σε ένα αλουμινόχαρτο μετά σε ένα ξύλινο κουτί με επένδυση μολύβδου και θα το στείλεις δώρο στον αγοραστή να το ελέγξει. Το πρώτο που θα κάνει είναι να κόψει ένα κομμάτι ρίζας να το μασήσει όσο θα μετρά τις ρυτίδες για να δει την ηλικία του και όσο το διπλώνει για να δει αν είναι ελαστικό η αν σπάει. Το άγριο έχει πολλές ρυτίδες η ρίζα του είναι ελαστική και έχει άλλη γεύση από αυτό που θα βρεις στο εμπόριο. Για αυτό το αφήνεις στο βουνό για τόσα χρόνια και δεν πας να το δεις να το φροντίσεις για να βγάλεις το γνήσιο.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα καλλιεργήσω άγριο Γκίνσενγκ

  1. θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να καλλιεργήσουμε άγριο Γκίνσενγκ. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι πιθανόν χρειάζετε άδεια αν και όταν φτάσει η ώρα του αγοραστή αυτός δεν θα κοιτάξει αν έχεις άδεια αλλά αν είναι πραγματικά άγριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.