Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Νομικού Σαντορίνη

Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο στο χωριό του Φηροστεφανίου, σε σημείο με την μοναδική θέα της καλντέρας. Εδώ σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε την έκθεση σε φυσικό μέγεθος από τις τρισδιάστατες φωτογραφικές αναπαραγωγές από τοιχογραφίες που βρέθηκαν στην αρχαία Θήρα. Διοργανώνονται εκθέσεις, συναυλίες, συνέδρια και άλλα πολιτισμικά και πολιτιστικά δρώμενα. Αντιπρόεδρος του ιδρύματος είναι ο Πέτρος Νομικός.

Κάποια βιογραφικά στοιχεία του κου Νομικού. Καταγωγή του είναι η Σαντορίνη και έχει καταλήξει να έχει παγκόσμια φήμη για τον επιχειρηματικότητά του. Είναι γόνος εφοπλιστικής οικογένειας της Σαντορίνης και δεν ξεχνά τις ρίζες του. Η οικογένειά του βοήθησε αρκετές φορές το νησί, σε περιόδους ανάγκης. Επισκέπτεται το νησί συχνά και τον κύριο Θεοδόση στη Μεσαριά, όπου κρατάει αυτός πια την κάναβα του προπάππου του, για να ακούσει τις ιστορίες του.

Η Ελλάδα και γενικά η Σαντορίνη ήταν οι γενικοί και ειδικοί αποδέκτες των ενεργειών που έπραξε μεταξύ της Αμερικής, του Λονδίνου και της Ελλάδας με μια σειρά projects, ως αφετηρία των οποίων, αλλά και τελικός αποδέκτης ήταν το ίδιο το νησί.  Δημιούργησε τον μη κυβερνητικό οργανισμό Greece Dept Free (greecedeptfree.org), και όπως λέει και ο τίτλος του σκοπός του είναι η μείωση του χρέους της Ελλάδος. Ίδρυσε επίσης το μουσείο Santozeum στην χώρα. Με τις πρώτες ύλες που βρήκε από την θηραϊκή γη, σύστησε την εταιρία Volkan Beer και η ίδια έφτασε μέχρι και το εστιατόριο ‘Petrus,’ του G. Ramsay, στο Λονδίνο.

Τα δύο τελευταία, δημιουργήθηκαν για να επαναπροσδιορίσουν στην χώρα μας τον χαρακτηρισμό της ως ο παγκόσμιος προορισμός υψηλής ποιότητας στα προϊόντα της, λέει ο ίδιος.

Αξιοθέατα Σαντορίνη


Κείμενο Angelicus_Fish

Τόπος: Σαντορίνη, Ελλάδα
Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Συνεδριακό Κέντρο Πέτρου Νομικού Σαντορίνη

  1. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο στο χωριό του Φηροστεφανίου, σε σημείο με την μοναδική θέα της καλντέρας. Εδώ σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε την έκθεση σε φυσικό μέγεθος από τις τρισδιάστατες φωτογραφικές αναπαραγωγές από τοιχογραφίες που βρέθηκαν στην αρχαία Θήρα. Διοργανώνονται εκθέσεις, συναυλίες, συνέδρια και άλλα πολιτισμικά και πολιτιστικά δρώμενα. Αντιπρόεδρος του ιδρύματος είναι ο Πέτρος Νομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.