Αρχοντικό Γεωργίου Εμμανουήλ Αργυρού Σαντορίνη

Από τα πιο αξιόλογα και νεώτερα μνημεία του νησιού, και βρίσκεται στη Μεσσαριά. Κάνει την σύνδεση με έναν μοναδικό τρόπο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης με πολλά περίτεχνα και μοντέρνα στοιχεία διακόσμησης. Το ταβάνι του έχει εξαιρετικές τοιχογραφίες, τα εργαλεία και τα έπιπλα του επάνω ορόφου, συντηρούνται με την μεγαλύτερη προσοχή. Όσοι το επισκεφτούν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το κλίμα της εποχής που έζησε ο Εμμανουήλ Αργυρός, αλλά και τη ζωή ενός μεγάλου γαιοκτήμονα του 19ου αιώνα. Στο ισόγειο θα βρείτε έναν ξενώνα 5 αστέρων που παρέχει ξεναγήσεις οργανωμένες και οδηγούς για τον επάνω όροφο. Το υπουργικό διάταγμα του 1985, κατέστησε το κτίριο ως έργο τέχνης και πλέον περικυκλώνεται από μια προστατευτική ζώνη 50 μέτρων περιμετρικά.

Τηλέφωνο: +302103223100, +302103216855 (Αθήνα) και +30286031669, +302286033064 (Σαντορίνη)
Ώρες- Ημέρες λειτουργίας: καθημερινά προγράμματα λειτουργίας από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο. Τα εισιτήρια είναι 3€ συν την ξενάγηση.

Αξιοθέατα Σαντορίνη

κείμενο Angelicus_Fish

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Αρχοντικό Γεωργίου Εμμανουήλ Αργυρού Σαντορίνη

  1. Από τα πιο αξιόλογα και νεώτερα μνημεία του νησιού, και βρίσκεται στη Μεσσαριά. Κάνει την σύνδεση με έναν μοναδικό τρόπο της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης με πολλά περίτεχνα και μοντέρνα στοιχεία διακόσμησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.