Ο φάρος Σαντορίνη

Κάποιος επισκέπτης είπε: Ευτυχώς που οι περισσότεροι θέλουν να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από την Οία, αφήνοντας ελεύθερα αυτές τις ώρες όλα τα άλλα σημεία θέασης του νησιού, όπως π. χ.  είναι ο φάρος. Πρέπει όμως να είστε πολύ προσεκτικοί στο βραχώδες έδαφος για να φτάσετε μέχρι τον Φάρο. Με αυτόν τον τρόπο κάθε ηλιοβασίλεμα εδώ θαυμάζεται μονάχα από λίγα άτομα κάθε φορά, δίνοντας τους την ευκαιρία μιας γαλήνιας ενδοσκόπησης όπως και γενικότερης θέασης με ήρεμο και όχι βουερό μάτι.

Ένας δεύτερος είπε αυτό: Η Σαντορίνη γενικά έχει πολύ όμορφα τοπία για το ηλιοβασίλεμα, όμως αυτό εδώ μας έκοψε την ανάσα. Από οπουδήποτε αλλού στο νησί, η θέα έχει το μεσαίο ηφαίστειο να κρύβει οτιδήποτε πίσω του. Ο φάρος βρίσκεται στη νότια άκρη του νησιού, επομένως ότι βλέπεις είναι απλά θάλασσα με τον ήλιο να βουλιάζει μέσα της. Μείναμε και στην Οία και βρήκαμε πως εκεί ήταν ακόμη καλύτερα.

Ο τρίτος απάντησε κάπως έτσι: Ο φάρος είναι απλά εν τάξει. Δεν ήταν ανοιχτός και δεν ήταν ο ωραιότερος που έχω δει, παρόλα αυτά το ταξίδι άξιζε τον κόπο λόγο θέας. Είσαι ελεύθερος να σκαρφαλώσεις σε όλες τις πλευρές ενός υψώματος πύργων πάνω στον οποίο είναι χτισμένος ο φάρος. Μπορείτε να είστε όσο περιπετειώδεις θέλετε. Θα βρείτε σπάνια μια οπτική γωνία από δω όπου επιτρέπει να κάτσεις στην άκρη και να δεις αρκετά εκατοντάδες πόδια προς τα κάτω. Αυτές είναι οι πιο ωραίες θέες που δεν είναι παγιδευμένες πίσω από έναν φράχτη ή εμπόδιο οποιουδήποτε είδους.  Ήταν καταπληκτικά η εμπειρία να ακούς τον ωκεανό με τα κύματά του που έσκαγαν στην άκρη του λόφου που βρισκόμασταν, με το αεράκι που σε είχε περικυκλώσει, με την θέα των γαλανών νερών κάτω και γύρω σε μακριά απόσταση, τα οποία νόμιζες πως μπορούσες να τα δεις μόνο σε φωτογραφίες. Όλα αυτά εκτεινόμενα όσο μακριά πήγαινε το μάτι.  Πρότασή μου να γίνεις μια φορά στην ζωή σου περιπετειώδεις και να φτιάξεις μια όμορφη εμπειρία που θα κουβαλάς για χρόνια.

Τελευταίος: Εκτός αν αγαπάτε τους φάρους, δεν υπάρχει άλλος λόγος να πάτε στον Φάρο.  Καλύτερα πηγαίνετε στον προφήτη Ηλία στον Πύργο για να καλύτερη φωτογραφική ευκαιρία και να έχετε ωραιότερη θέα.

Αξιοθέατα Σαντορίνη


Κείμενο Angelicus_Fish

Τόπος: Σαντορίνη, Ελλάδα
Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Ο φάρος Σαντορίνη

  1. Ευτυχώς που οι περισσότεροι θέλουν να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από την Οία, αφήνοντας ελεύθερα αυτές τις ώρες όλα τα άλλα σημεία θέασης του νησιού, όπως π. χ. είναι ο φάρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.