Σαντορίνη δραστηριότητες

Κάποιες δραστηριότητες συμβατές παραδίδονται εδώ και περιγράφονται. Κάποια δρομάκια και πεζοπορίες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Που είναι τα καλύτερα μέρη για να ψαρέψετε, αν και γενικά το νησί δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Εκεί όπου θα βρείτε ένα μεγάλο ενδιαφέρον, είναι στις καταδύσεις. Οι καταδύσεις έχουν να προσφέρουν απόλυτη δόση διαφορετικότητας. Τέλος εμπειρίες άλλων ατόμων που είχαν να πούνε κάτι για το θέμα δεν παραλήφτηκε να αναφερθούν, όπως και οι σχετικές σημειώσεις που καθ’ όλη την έκταση έχουν παρατεθεί.

Ψάρεμα


Από εμπειρία ενός ηλεκτρονικού χρήστη μαθαίνουμε τα εξής για αυτό το «άθλημα» στην Σαντορίνη:

Όσον αναφορά το ψάρεμα, πιστεύω πως θα απογοητευτείτε, ενώ οι ομορφιές που θα βρείτε εδώ θα σας ικανοποιήσουν. Η μορφολογία του εδάφους και του υπεδάφους κλπ, οδηγεί τα ψάρια προς εύρεση τροφής, μακρύτερα του νησιού, έξω στην ανοιχτή θάλασσα. Οι κάτοικοι του νησιού με τους οποίους έχω επαφές, μου έχουν πει πως το ψάρεμα γίνεται στα ανοιχτά με βάρκες. Διασταυρώστε το πριν αποφασίσετε να πάρετε μια απόφαση.

Υ.Γ. Όσο για τους ψαρότοπους, είναι στο χέρι σας να ψάξετε να τους βρείτε.

Ο επόμενος επισκέπτης μετά από ψάξιμο μας έδωσε τις εξής πληροφορίες:

Μαγαζιά με είδη αλιείας μπορείτε να βρείτε στην Μεσαριά, ανάμεσα με τον Καρτεράδο. Έχουν λογικές τιμές για τα δολώματα τους. Όσον αναφορά, τώρα τις παραλίες με αμμουδιά η πρώτη βρίσκεται στο Καμάρι και η δεύτερη στην Περίσσα. Δεν θα έχετε όμως και τόσο καλά αποτελέσματα σε καμία από τις δύο παραλίες αυτές. Μια καλή παραλία είναι στον Μονόλιθο προς το Καμάρι, κάτω από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, στον δρόμο προς την ταβέρνα της Μαριώς, αλλά έχει πολλά σκαλώματα.

Ένας κάτοικος μας λέει:

Τα νερά εδώ είναι πολύ περίεργα. Π. χ. στο εσωτερικό μέρος όπου βρίσκεται η Καλντέρα, η στάθμη του νερού σε απόσταση δύο μέτρων από το έδαφος, φτάνουν σε βάθος 50 μέτρων. Οι επιλογές λοιπόν για το εσωτερικό είναι ελάχιστες για να βρεις χώρο να κάνεις την δουλειά σου. Θέλει σκαρφάλωμα, προσοχή κλπ. Περιμετρικά του νησιού υπάρχουν κάποια πόστα, όμως δεν πρέπει να περιμένετε κάτι το εξαιρετικό. Εννοείται πως την ποικιλία ψαριών δεν την περιμένεις για κανένα λόγο. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα ψάρια, όπως πελαγίσιοι κέφαλοι, που ψαρεύονται με πολυάγκιστρα ή απίκο, φτάνουν μέχρι τα δύο κιλά. Για τα δολώματα, η σαρδέλα δεν υπάρχει, επομένως πρέπει να σκεφτείτε εναλλακτικά πλάνα.

Καταδύσεις


Ο υποθαλάσσιος κόσμος της είναι μοναδικός, λόγο του περίεργου μορφολογικά εδάφους της και υπεδάφους φυσικά. Το υποθαλάσσιο σκηνικό που θα συναντήσετε θα σας πάρει τα μυαλά! Οι δύτες έχουν πληθώρα σημείων που δίνουν την δυνατότητα να βουτήξετε.
Το NST Travel (αναφέρεται πιο πάνω) συνεργάζεται με ένα κέντρο καταδύσεων από τα καλύτερα οργανωμένα στο νησί. Εγγυάται άριστη ποιότητα εξυπηρέτησης και εξοπλισμού και ονομάζεται Santorini Dive Center, και είναι μέλος τουPadi Resort Asscosiation. Η ασφάλεια κατά την διάρκεια και η ευχαρίστηση στο τέλος είναι κάτι που απασχολεί σοβαρά το προσωπικό του κέντρου. Σας δίνει την δυνατότητα επίσης να έχετε δίπλα σας εξειδικευμένους δασκάλους όπως και την ελεύθερη επιλογή της βουτιάς σας, αναλόγως προσόντων και ενδιαφερόντων σας όπως τέλος και των καιρικών συνθηκών. Δημοφιλέστερα είναι τα σημεία στην Νέα και Παλαιά Καμένη όπως και στις πλαγιές κάτω από την Καλντέρα. Στην τελευταία θα βρείτε θαλάσσιους γυμνοσάλιαγκες με έντονα χρώματα (Nudibranchs), πολύχρωμα σφουγγάρια, μπαρακούντα, ροφούς, κοκκινόψαρα, και περισσότερα είδη ψαριών ακόμη. Θα βρείτε και κάποιες φορές δυσκολίες για την κατάδυσή σας λόγο των βόρειων ανέμων, όμως εκεί όπου βυθίζεται ο κρατήρας σε μεγάλο βάθος (εκατοντάδες μέτρα κάτω), θα βρείτε πολύπλοκα πετρώματα, και διακριτικά ηλιόλουστα λιβάδια. Στις πρώτες θα βρείτε σμέρνες, αστακούς και κρυμμένα οστρακοειδή ανάμεσα στους βράχους, τέλος οι περίπλοκοι σχηματισμοί της λάβας ίσως κλέψουν την υποβρύχια ανάσα σας. Επίσης υπάρχει ένα βυθισμένο πλοίο στον κόλπο της Νέας Καμένης.

Καθημερινά σας δίνεται η ευκαιρία να κάνετε την υποθαλάσσια εκδρομή σας. Με αυτόν τον τρόπο η συγκεκριμένη  ημέρα της εκδρομής αυτής, όπως και το σημείο είναι καθαρά στο χέρι σας.

Οι αναχωρήσεις γίνονται από την βάση του κέντρου, δηλαδή την παραλία της Καλντέρας ή της Περίσσας. Υπάρχει μια αποβάθρα που σας οδηγεί σε βάρκα εννέα μέτρων, φτιαγμένη από υαλόνυχα με χωρητικότητα είκοσι  ανθρώπων, που είναι ειδική για καταδύσεις και τέλος η διαδρομή διαρκεί λίγα λεπτά.

Ακριβώς μπροστά από την βάση μας υπάρχει ένας προστατευμένος ύφαλος, όπου και πραγματοποιούνται επίσης καταδύσεις. Ο Θαυμασμός του υποθαλάσσιου κόσμου και το τάϊσμα των ψαριών είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που ελεύθερα μπορείτε να λάβετε μέρος, οποιοσδήποτε και αν είναι ο βαθμός εξοικείωσης σας με την κατάδυση. Μπροστά από την βάση μας υπάρχει ακόμη μια παραλία, όπου επιστρέφοντας από την κατάδυση, μπορείτε να ξεκουραστείτε και να πάρετε το μπάνιο σας, ο χώρος έχει και ταβέρνα παραδοσιακού τύπου, όπου τρώγοντας εκεί ταυτόχρονα βλέπετε και την θέα της καλντέρας και του ηφαιστείου. Στην βιβλιογραφία θα βρείτε το ιντερνετικό λινκ όπου υπάρχουν κατάλογος δραστηριοτήτων και μαθημάτων μαζί με τις τιμές αυτών από την ταξιδιωτική εταιρία αυτή, αλλά το βάζω κι εδώ σε περίπτωση που δεν το βρείτε: #.

 http://www.nst-santorinitravel.com/el/diving-santorini.html

 Τέλος σας παρέχει την δυνατότητα να κανονίσετε μέσα στο πακέτο όχι μόνο τις δραστηριότητες αυτές, αλλά και ολόκληρο το πακέτο διακοπών σας, δηλαδή διαμονή, αν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, περιηγήσεις σε αξιοθέατα κλπ.

Κατάδυση και προϋποθέσεις για το NST:

Για πιστοποιημένους δύτες:

Παρέχετε έγκυρο πιστοποιητικό καταδύσεων από αρχή που είναι αναγνωρισμένη. Σας ζητείτε να συμπληρώσετε ένα έντυπο για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία σας.

Για μη δύτες:

Μαθήματα και δραστηριότητες έχουμε σε ευρεία γκάμα, εδώ θα συμπληρώσετε μόνο το έντυπο υγείας όπου είναι υποχρεωτικό και για τις δύο κατηγορίες.

Μέρη όπου μπορείτε να κάνετε μια βουτιά:



1) Καλύτερο καταδυτικό μέρος στην Σαντορίνη θεωρείται η ξέρα Αδιάβατος, που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το Ακρωτήρι προς την νότια πλευρά. Υπάρχουν τέσσερα καταδυτικά κέντρα σε όλο το νησί και διοργανώνουν και τα 4 καταδύσεις σε αυτό το σημείο. Είναι όμορφος τόπος πολύ καλή η μορφολογία του και η πρόσβαση σε αυτόν είναι εύκολη. Τα «σκαλοπάτια» του, είναι τόσο καλά διαμορφωμένα γι’ αυτό το άθλημα που θα μπορούσε κανείς να πει πως τα έχουν σχεδιάσει την κατασκευή τους έτσι ώστε οποιαδήποτε πιθανή καταδυτική στάση αποσυμπίεσης να έχει προβλεφθεί εξ αρχής. Ο κόσμος είναι αρκετά καλός και η ατμόσφαιρα γενικά, επομένως κάνα δύο βουτιές αξίζουν να τις κάνετε. 

2) Άλλη θέση με εύκολη πρόσβαση από την ακτή, το Ρεμέτζο (κοντά κι αυτό στο Ακρωτήρι), με καταδυτική βάση του Παύλου Στεφανίδη. 

Σημείωση: Αν μπορέσετε θα ήταν όμορφο να πραγματοποιήσετε και μια νυχτερινή βόλτα στο βυθό: Υπάρχουν κάποιες ιστορίες μυστηρίου για  το βράδυ στον βυθό της Σαντορίνης. 

3) Επόμενες θέσεις κατάδυσης ανά σειρά, είναι στο Ακρωτήρι -για τρίτη φορά- υπάρχει ο ινδιάνος που είναι κάποιες σπηλιές. Τα νερά σε βάθος φτάνουν το περισσότερο, έντεκα μέτρα. 

4) Η θέση μέσα Βουνό τώρα τελευταία μετονομάστηκε από τον κόσμο βράχος Περίσσα. Βρίσκεται ανάμεσα από το Καμάρι και την Περίσσα. 

5) Ό, τι καλύτερο που μπορείτε να βρείτε είναι ο ύφαλος Μανσέλ. Είναι ένας ύφαλος με πολύ μεγάλη έκταση και αποτελεί το εξωτερικό όριο του αρχαίου αυτού νησιού της Σαντορίνης. Το πιο ρηχό κορυφή του βρίσκεται κοντά στην Θηρασιά στα -5 μέτρα. Ο τοίχος του είναι εντελώς κάθετος μέχρι τα -20 μέτρα, όπου εκεί σχηματίζει κάτι σαν μπαλκόνι και έπειτα έχει ένα ακόμη σκαλοπάτι στα -40 μέτρα, όπου μετά χάνεται σε βάθος -300 μέτρων. 

6) Ο Κολούμπος είναι αρκετά μακριά. Αν υπάρχει δυνατότητα σκάφους, όμως, αλλά και Gps αξίζει τον κόπο μια βόλτα προς τα εκεί. Έχει πάρα πολύ κόσμο και ζωή, αλλά ο βυθός του έχει τα πιο περίεργα ρεύματα όλης σχεδόν της Ελλάδας. Διαφορετικά είναι προς τα κάτω και διαφορετικά προς τα πάνω.

7) Η Νέα Καμένη δεν έχει κάτι να δεις πράγμα που την καταστεί αρκετά βαρετή. Μια βουτιά όμως δεν θα ήταν άσχημη λόγο του περίεργα μορφοποιημένου υποθαλάσσιου εδάφους της. Εδώ υπάρχει και το ναυάγιο που αναφέρεται και πιο πάνω. Ναι μεν αυτό το αξιοθέατο είναι όμορφο για θέαση, όμως οι τόνοι σκουπιδιών που κολυμπάνε εκεί θα σας αποτρέψει να πραγματοποιήσετε αυτή την βουτιά. 

8) Η Παλαιά Καμένη στο νοτιοδυτικό της άκρο είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Υπάρχει ακόμη δυνατότητα για τα αθλήματα της Ιστιοπλοΐας, wind surfing και πολλά άλλα θαλάσσια σπορ, όπως επίσης και ιππασίας! 

Περίπατος


Δύο όμορφες επιλογές που έχετε να κάνετε είναι η πρώτη από την πλευρά της Καλντέρας προς το παραδοσιακό χωριό της Οίας. Η δεύτερη επιλογή το μονοπάτι προς το γραφικό χωριό του Πύργου. Υπάρχουν πολύ όμορφα πράγματα να δείτε και θα σας αρέσουν και τα δύο εξ ίσου. 
Για την διαδρομή της πρώτης θα ξεκινήσετε από την χώρα (Φηρά) και την περίφημη Καλντέρα. Βορειοδυτικά προς την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου τραβήξτε, στο χωριό Φηροστεφάνι, μέσα στα μονοπάτια γύρω από τα εστιατόρια της περιοχής, τις μικρές εκκλησίες και τα παρεκκλήσια. Έπειτα από κάποια λεπτά περπατήματος, όπως αφήνετε το καθολικό μοναστήρι πίσω, συναντάτε μπροστά το χωριό του Ημεροβιγλίου. Ο βράχος του Σκάρου, είναι σε μια παράκαμψη αυτού του δρόμου.  Εκεί αν ανεβείτε θα επισκεφτείτε την εκκλησία της Θεοσκέπαστης και την θέα της.  Μετά την παράκαμψη στον προηγούμενο δρόμο, αν πάρετε το μονοπάτι προς τον βορρά και έπειτα από 900 μέτρα περίπου, λίγο πιο πριν της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, μπορείτε να πάρετε την  αριστερή στροφή όπου οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, που έχει ως θέα του την Θηρασιά. Αν συνεχίσετε στο λιθόστρωτο δρομάκι για 300 μέτρα περίπου, οδηγεί στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Δεξιά από κει υπάρχει ένα μικρό αναψυκτήριο, λίγα μέτρα μετά μπαίνετε ξανά στο μονοπάτι. Τελευταίο μέρος της διαδρομής είναι προς το ξωκλήσι του Σατυρού, στην Οία. Εδώ είναι τα λιμανάκια του Αρμένη και του Αμμουδιού. 

Για την δεύτερη διαδρομή θα ξεκινήσετε από την πλατεία του Πύργου και παίρνετε το παλιό μονοπάτι. Κατά μήκος όλης της διαδρομής των 4,2 χιλιομέτρων θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάζεται το τοπίο όλου του νησιού. Στα μέσα βρίσκεται το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του 18ου αιώνα. Η εκκλησία του αξίζει μια επίσκεψη επίσης, την πλούσια βιβλιοθήκη με τα 1.200 βιβλία της, το λαογραφικό μουσείο. Από το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία θα βρείτε ένα μονοπάτι που οδηγεί ανατολικά προς το Μέσα Βουνό. Εδώ υπάρχουν τρείς επιλογές. Η πρώτη οδηγεί στην Περίσσα μετά από μία ώρα, το δεύτερο  στο Καμάρι επίσης μετά από μια ώρα, το τρίτο που είναι και ανατολικά πάει στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Θήρας εδώ περπατάτε μιάμιση ώρα.

Άλλη Πεζοπορία είναι στην Φήρα και στην Οία:

Από τα Φηρά μέχρι το Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι ολόκληρος ο δρόμος έχει μια μοναδική θέα, που δεν γίνεται να αντισταθείς να μην κοιτάζεις πίσω. Η θέα συνδυάζει τα χρώματα του γαλανού,  του λευκού  των σπιτιών μαζί με το χρώμα των βράχων και του πλακόστρωτου που μπορούν να σου «κλέψουν» την ανάσα!  Στην συνέχεια όταν όλα αυτά χαθούν από την δική σου θέαση σιγά, σιγά εμφανίζεται το χρώμα του κόκκινου των βράχων της Οίας. Σημαντική σημείωση είναι να μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό. Η διαδρομή αυτή είναι γύρω στις 3 με 3.5 ώρες περίπου. Σίγουρα επίσης θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα αθλητικά σας υποδήματα, αλλά αν δεν έχετε μαζί σας δεν χρειάζεται να πτοείστε: κάποιοι έχουν κάνει τον δρόμο με πέδιλα ή σαγιονάρες και δεν έπαθαν τίποτα απολύτως. Ακόμα και αν δεν σας αρέσει τόσο η πεζοπορία, πραγματικά θα χαρείτε ολόκληρη τη διαδρομή. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, διότι θα έχετε με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα να δείτε από ψηλά και μακριά όλη την θέα του ηφαιστείου, όπως και την μοναδικότητα του νησιού του ίδιου. Οι απογευματινές ώρες φυσικά είναι πιο χαλαρές και με όχι τόσο δυνατό ήλιο και εκτός αυτού θα έχετε και την δυνατότητα να θαυμάσετε και το ηλιοβασίλεμα. Εννοείται εκτός από την κατάλληλη ώρα της ημέρας σημαντική είναι και ο κατάλληλος καιρός (μήνας) που θα επισκεφτείτε το νησί και θα κάνετε την πεζοπορία αυτή. Προφανώς μιλάμε όχι για τα μέσα του καλοκαιριού που ως γνωστόν είναι πολύ ζεστά και αποπνικτικά με πολύ κόσμο. 

Τα σημεία από τα Φηρά μέχρι το Ημεροβίγλι προσφέρουν στην θέασή σας καταπληκτική αποτύπωση. Όταν περάσετε το Ημεροβίγλι ο δρόμος ξεκινάει να είναι πιο «ζόρικος», διότι το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε είναι φτιαγμένο από χώμα και είναι και απότομο (από εδώ κατά βάση και μετά θέλετε τα αθλητικά σας). 

Τέλος αν κάποιος δεν περπατήσει στα σοκάκια των Φηρών και της Οίας, είναι σαν να μην έχει δει τίποτα, γιατί μόνο έτσι θα έχετε την δυνατότητα να δείτε από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του νησιού, την θέα, να αποκτήσετε γνώση των τοπικών δραστηριοτήτων, όπως και την ζωή των ντόπιων και των τουριστών. Επίσης στο ενδιάμεσο υπάρχουν και πολλά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. 

Σημαντική σημείωση: το μονοπάτι αυτό είναι ευρύ γνωστό, ακόμη και στους τουρίστες. Όμως πρέπει να είστε εξοπλισμένοι με κάποια βασικά στοιχεία όπως η διάθεση σας, η υπομονή σας, αλλά και τέλος να προμηθευτείτε την κατάλληλη αθλητική περιβολή σας.

Ελπίζουμε να ήταν βοηθητικές οι πληροφορίες και ό, τι παρείχαμε σε αυτό το κεφάλαιο. Καλή διασκέδαση και καλή ψυχαγωγία!

παραλίες σαντορίνης

Κείμενο Angelicus_Fish


Βιβλιογραφία:


Τόπος: Σαντορίνη, Ελλάδα
Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Σαντορίνη δραστηριότητες

  1. Κάποιες δραστηριότητες συμβατές παραδίδονται εδώ και περιγράφονται. Κάποια δρομάκια και πεζοπορίες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Που είναι τα καλύτερα μέρη για να ψαρέψετε, αν και γενικά το νησί δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Εκεί όπου θα βρείτε ένα μεγάλο ενδιαφέρον, είναι στις καταδύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.