Σαντορίνη τα νησιά Νέα και Παλαιά Καμένη με θερμές πηγές

Βρίσκονται στο κέντρο της Καλντέρας, έχοντας πρόσβαση με εκδρομικά καΐκια. Έχετε την δυνατότητα να ανεβείτε στον κρατήρα του ηφαιστείου, όπου η μυρωδιά από το θειάφι είναι πολύ έντονη και να κάνετε το μπάνιο σας στα νερά των θερμών πηγών της Παλαιάς Καμένης με τα κιτρινογάλαζα χρώματος νερά που είναι ανακατεμένα με θειάφι, εξ ου και το είδος χρώματος. Η Παλαιά εκ των Καμένων χρονολογείται πως ξεκίνησε την ζωή της λιγότερα από 2.000 χρόνια πριν, ενώ η Νέα εκ των Καμένων άρχισε τον σχηματισμό της πριν από 425 χρόνια. Επιπροσθέτως τα νεότερα κομμάτια λάβας δημιουργήθηκαν από την τελευταία έκρηξη ηφαιστείου το 1950. 

Για τα καΐκια ένα άτομο εξέφρασε αυτή την άποψη (το βάζω εδώ λόγο της φύσεως προσβάσεως των δύο αυτών νήσων):
Η θέα προς τη θάλασσα και όλη τη γύρω περιοχή είναι πολύ εκθαμβωτική .
Όμως κατά την δική μου άποψή θα έπρεπε να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάτω από τον ήλιο στην προβλήτα του μικρού λιμανιού των καϊκιών.

Αξιοθέατα Σαντορίνη

κείμενο Angelicus_Fish


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Σαντορίνη τα νησιά Νέα και Παλαιά Καμένη με θερμές πηγές

  1. Βρίσκονται στο κέντρο της Καλντέρας, έχοντας πρόσβαση με εκδρομικά καΐκια. Έχετε την δυνατότητα να ανεβείτε στον κρατήρα του ηφαιστείου, όπου η μυρωδιά από το θειάφι είναι πολύ έντονη και να κάνετε το μπάνιο σας στα νερά των θερμών πηγών της Παλαιάς Καμένης με τα κιτρινογάλαζα χρώματος νερά που είναι ανακατεμένα με θειάφι, εξ ου και το είδος χρώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.