Βγάλε χρήματα από το e-bay tip και συμβουλές.



Το ebay είναι ένα από τα διασημότερα site ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπάρχει στις περισσότερες χώρες και είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις αν θες να ασχοληθείς με το ηλεκτρονικό εμπόριο ( τώρα δοκιμάζουμε το δεύτερο ). Δοκίμασα το χειρότερο ενδεχόμενο. Αυτό δηλαδή που όλα κ όλα τα χρήματα σου είναι 10ε και δεν ξέρεις τίποτα για τίποτα! Δεν ξέρεις από αντίκες από γραμματόσημα από πολύτιμους λίθους και συλλεκτικά αντικείμενα. Και πέρα από όλα αυτά θέλεις να γίνεις έμπορος !!! Αυτό που έκανα είναι να αγοράσω πράγματα με 10ε και να τα μεταπουλήσω. Έχω 2 αντικείμενα απούλητα δυο που δεν ήθελα να πουλήσω και 48ε πες 40 με αυτά που πλήρωσα για να τα στείλω στους αγοραστές. Αν επενδύσω τα 40ε με τον ίδιο τρόπο και τα πάω εξίσου καλά τότε το κέρδος θα είναι 160ε. Αλλά αν... Εδω αξίζει να σιμώσω ότι το εμπόριο δεν είναι ταμιευτήριο είναι εμπόριο !!! Τα πράγματα δεν πάνε πάντα καλά και δεν γίνετε να κερδίζουν όλοι για αυτό θα σου δώσω δυο συμβουλές προκαταβολικά. 1 επένδυσε χρήματα που δεν σε νοιάζει να χαθούν 2 κράτα τα μάτια σου ανοιχτά. Ας αναλύσουμε τα πράγματα 1 προς ένα.

Θα χριστείς

1) λογαριασμό στο ebay.com που να σου επιτρέπει να πουλάς. θα είμαι ευγενικός και δεν θα σχολιάσω τα ebay των άλλων κρατών.
2) paypal μεσαίας συναλλαγής ( να μπορείς και να πληρώσεις και να πληρωθείς ). κατά προτίμηση με προπληρωμένη και όχι με πιστωτική
3) 10ε. Η περισσότερα αν δεν σε νοιάζει να τα χάσεις.

Οκ τώρα έχεις ότι ακριβός χρησιμοποίησα. Το μόνο που μένει είναι να σου αναλύσω πως γίνετε.

Κάνεις αναζήτηση στο ebay όλα τα γράμματα και όλους τους αριθμούς ξεχωριστά. Για παράδειγμα γράφεις 0 ( αναζήτηση ) 1 ( αναζήτηση ) 2 ( αναζήτηση ) a ( αναζήτηση ) b ( αναζήτηση ) c ( αναζήτηση ). κατανοητό έτσι? Κάθε γράμμα και κάθε νούμερο ξεχωριστά. Θα ρυθμίσεις την αναζήτηση να σου δείχνει μόνο αντικείμενα με δωρεάν έξοδα αποστολής και κάτω από 1$ και σε προτεραιότητα τα αντικείμενα που λήγουν σύντομα ( ακούγονται μπερδεμένα αλλά αν το δεις στην πράξη είναι απλό ). Θα κοιτάς τα πράγματα που θέλουν λιγότερο από μισή ώρα να λήξουν και προσπάθησε να πάρεις όσα περισσότερα μπορείς αλλά όχι άχρηστα εκτός αν είναι πολύ - πολύ φθηνά. Εγώ χτύπησα περισσότερα από δέκα με 0,01$. ποτέ δεν τα αφήνεις αυτά αν έχουν δωρεάν έξοδα αποστολής. Γενικά το θέμα είναι να μαζέψεις όσο περισσότερα πράγματα με λιγότερα χρήματα και από διαφορετικές χώρες, είπαμε εμπόριο. Να ξέρεις ότι αυτά θα αργήσουν να έρθουν 15-30 μέρες. Τον βάζεις μέσα τον άλλον κανονικά αλλά δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς το τελευταίο που θέλει και θες είναι να δυσφημιστείς στο ebay. Οκ πιστεύω ότι είμαστε με την αγορά. Αν άφησα κενά μπορείς να σχολιάσεις η να επικοινωνήσεις μαζί μου μέσω email.

Τώρα πρέπει να τα πουλήσουμε όλα αυτά !!! Μπορεί να πουληθούν όλα μπορεί και όχι για αυτό υπολόγισε να βγάλεις τα χρήματα σου ακόμα και αν πουληθεί μόνο το 25% από το εμπόρευμα σου. Μέσα στο εμπόρευμα είναι και τα γραμματόσημα που είχαν οι φάκελοι οι τα δέματα και ας αρχίσουμε από αυτά. Τα πουλάς μαζί με ένα κομμάτι φάκελου η όλον τον φάκελο αν δεν σε νοιάζει. Μη μπεις στην διαδικασία να τα ξεκολλήσεις 1 θα παιδεύεις 2 ίσως θέλει να το κάνει ο συλλέκτης 3 μπορεί να τα χαλάσεις. Καλές φωτογραφίες και καλές περιγραφές αλλά χωρίς καραγκιοζιλίκια, θέματα και χρώματα. Το μόνο που θα βάλεις είναι δυνατότητα μεγέθυνσης φωτογραφίας. Σου παίρνει κάποια χρήματα για αυτό αλλά τα πληρώνεις μόνο αν πουληθεί το προϊόν. Τώρα αφού δεν ξέρεις από γραμματόσημα... Γράψε στο γουγλι ότι γράφει πάνω το γραμματόσημο θα βρεις πολλές περιγραφές κάνε copy paste και για τίτλο γραμματόσημο και ότι γράφει πάνω. Μη κάνεις το λάθος που έκαναν οι άλλοι... Μη το δόσεις για δημοπρασία και με δωρεάν έξοδα αποστολής. Ξέρω είναι παλούκι να ρυθμίσεις τα έξοδα αποστολής αλλά πάντα η πρώτη φορά είναι δύσκολη μετά θα γίνετε όλο και ποιο εύκολο. Λογικές τιμές δεν ψάχνεις για κορόιδο ψάχνεις για αγοραστή και άστο να πουλιέται για πάντα. Μετά στα αντικείμενα προσπάθησε να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό στην φωτογραφία γιατί αν δεν μπορεί να πιάσει εσένα πρώτα από όλα δεν θα πιάσει κανέναν. Στα έξοδα αποστολής τώρα αυτά θα έχουν κάποιο βάρος οπότε ανεβαίνουν και οι τιμές αλλά αυτά θα τα τσεκάρεις προσεκτικά. Μη το παρακάνεις 2ε ένα παλτό 50ε έξοδα αποστολής. Να είσαι ειλικρινής και να μη μπεις και μέσα.

Συνοπτικά αυτό που θες δεν είναι να βγάλεις πολλά χρήματα από μια αργοπορημένη πώληση θες να πουλάς συνεχώς και να πάρεις μόνο θετικά σχόλια από τους αγοραστές σου για να μπεις  με αέρα αργότερα σε ακριβότερα αντικείμενα.

Κείμενο Εμμανουήλ
Φωτογραφικό υλικό ebay.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Βγάλε χρήματα από το e-bay tip και συμβουλές.

  1. Δοκίμασα το χειρότερο ενδεχόμενο. Αυτό δηλαδή που όλα κ όλα τα χρήματα σου είναι 10ε και δεν ξέρεις τίποτα για τίποτα! Δεν ξέρεις από αντίκες από γραμματόσημα από πολύτιμους λίθους και συλλεκτικά αντικείμενα. Και πέρα από όλα αυτά θέλεις να γίνεις έμπορος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.