Πως φτιάχνω σαπούνι

Πρώτα πρέπει να αγοράσεις υλικά ...

Παρθένο ελαιόλαδο 1 κιλό

Καυστική σόδα 150g ( 2ε το κιλό )

Κάτι ξύλινο για ανακάτεμα

Ένα δοχείο για να διαλύσουμε την καυστική σόδα (να είναι πλαστικό και να αντέχει τις θερμοκρασίες) Ένα ακόμα δοχείο για να αναμείξουμε το λάδι με την καυστική σόδα

Ένα η περισσότερα καλούπια για να βάλουμε το σαπούνι μας να πάρει σχήμα

Γάντια κουζίνας μάσκα και γυαλιά

Αιθέρια έλαια η βότανα αν θέλουμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο ( αν θες και δεν ξέρεις ψάξε στο Google θα βρεις παρά πολλές συνταγές )
ΠΡΟΣΟΧΗ Τα παραπάνω σκεύη δεν τα ξανά χρησιμοποιούμε για μαγείρεμα μόνο για σαπούνια. Τα κλαδώνουμε κάπου που να μι μπορούν να τα βρουν παιδία. Η κάποιος ανεγκέφαλος σύζυγος που αποφάσισε να σας μαγειρέψει πιστεύοντας ότι θα σας ευχαριστήσει κάνοντας μια κουζίνα σαν τα μούτρα του.





 Συνταγή

H Καυστική σόδα είναι ένα αρκετά επικίνδυνο συστατικό. Όποτε να είσαι συγκεντρωμένος στις οδηγίες πριν ανατινάξεις το σπίτι σου η παραμορφώσεις το πρόσωπο σου. Αν σου φαίνετε επικίνδυνη αυτή η συνταγή σου έχω αφήσει και μια ευκολότερη κάτω αλλά να ξέρεις ότι η ποιότητα θα είναι αμφίβολη με την δεύτερη συνταγή

1 Φοράμε τα γάντια και την μάσκα μας και τα γυαλιά μας. Προσέχουμε να μην έρθει το μίγμα σε επαφή με το δέρμα μας και ιδικά τα μάτια μας,


2 Στο πλαστικό το μπολ που αντέχει τις θερμοκρασίες θα βάλετε πρώτα τα 150g νερού και μετά αργά - αργά και ανακατεύοντας τα 150g καυστικής σόδας.  ΠΡΩΤΑ ΝΕΡΟ ΜΕΤΑ ΣΟΔΑ το αντίθετο το κάνουμε για να ανατινάξουμε κάτι..

3 Παρατηρούμε ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει καθώς ξανακατεβούμε. Μη σας ανησυχεί είναι φυσική αντίδραση που δεν θα μπω στην διαδικασία να σας εξηγήσω. Όταν κρίνουμε ότι το νερό και η σόδα έχουν γίνει ένα τότε τ αφήνουμε για μια ώρα περίπου σε θερμοκρασία δωματίου ( 25-30 ) για έρθει στην ίδια θερμοκρασία.



4 Παίρνουμε το δεύτερο δοχείο που θα ενώσουμε την σόδα με το λάδι και ρίχνουμε το ένα κιλό λάδι και το αφήνουμε δίπλα στην σόδα για να πάρουν την ίδια θερμοκρασία στην διάρκεια της μιας ώρας που θα περιμέναμε. Αν θέλουμε ένα σαπούνι σαν αυτά τα ωραία του εμπορίου. Ξέρετε τα πανάκριβα, χρωματιστά που είναι σε σχήμα φαγητού πολλές φορές... Τότε σας πρωτινό 50g περισσότερο λάδι για να γίνει το σαπούνι σας λιπαρότερο.








5 ρίχνουμε το λάδι μέσα στην σόδα και ξανακατεβούμε συνέχεια ( αργά - αργά με τα γάντια μας την μάσκα μας και τα γυαλιά μας γιατί το μίγμα είναι επικίνδυνο όπως έχουμε πει ) μέχρι το μείγμα να γίνει άσπρο και να πάρει μια υφή όπως περίπου μια κάπως νερουλή παιδική φρουτόκρεμα. Θα πρέπει, όπως ανακατεύετε με την κουτάλα, πίσω από την κουτάλα να μένει ένα μικρό αυλάκι που κλείνει σιγά-σιγά. Μπορεί να μας πάρει και μια ώρα.


6 Έφτασε η ώρα της μαγείας... Τώρα προσθέστε τα αρωματικά ελαία. Αν θέλετε. Όταν τελειώσετε και μ αυτό βάλτε το μίγμα ( που εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο ) στα καλούπια. Θα πρότεινα η κάτι ανατολίτικο η λαδόκολλα. Βάλτε το καλούπι με το μίγμα μέσα σε ένα συρτάρι και αφήστε για μια η δυο μέρες.

7 Βγάλτε το σαπούνι από το καλούπι αλλά μη το χρησιμοποιήστε γιατί η δράση της σόδας είναι ενεργή και θα προκαλέσει ερεθισμούς. Αφήστε τα σαπούνια στο συρτάρι για ένα μηνά. Και κηλιδώσετε το ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν θα το φάει κάποιο παιδί η ο πιασμένος σύζυγος. Μετά τα σαπούνια μας είναι έτοιμα.


Όσο για τον απλό τρόπο που σου υποσχέθηκα. Αν δεν θες να μπεις σε αυτήν την εξαιρετικά επικίνδυνη διαδικασία. Τότε πήγαινε στο μπακάλικο και αγόρασε 2 καθαρά σαπούνια ( άσπρα κατά προτίμηση και ). Μετά τρίψτε τα στον τρίφτη (ξέρετε που τρίβουμε τις ντομάτες τα καρότα και άλλα λαχανικά ) μέχρι να μαζέψετε ένα μπρίκι σαπουνιού.

1 Πάρτε ένα κατσαρολάκι και βάλτε του νερό μέχρι την μέση. Έπειτα τοποθετήσετε το στην φωτιά

 2 Όσο αυτό βράζει βάζουμε μέσα το μπρίκι με το τριμμένο σαπούνι. Δεν χύνουμε το σαπούνι μέσα στο νερό το τοποθετούμε με όλο το μπρίκι και αυτό γίνετε για να μη μας κολλήσει το σαπούνι.

3 Όταν αυτό αρχίσει να μοιάζει με κρέμα ρίχνουμε τα έλαια

4 Βάλτε το μίγμα στο καλούπι. Βάλτε το καλούπι με το μίγμα μέσα σε ένα συρτάρι και αφήστε για μια η δυο μέρες.

5 Βγάλτε το σαπούνι από το καλούπι και αφήστε τα σαπούνια στο συρτάρι για ένα μηνά. Μετά τα σαπούνια μας είναι έτοιμα


Διάβασε επίσης

Γίνε διαδικτυακός ζητιάνος και ζήσε σαν άνθρωπος

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.